dimarts, 27 d’octubre del 2009

Consulta sobre la independència

Seguint l'estela d'Arenys de Munt, Calella celebrarà una consulta popular per la independència el 25 d’abril de 2010. Així ho ha acordat la Plataforma Calella Decideix, creada recentment a la nostra ciutat i que aglutina, pel moment, una desena de persones, representants de la societat civil.

Elles són qui formen part de la Comissió Organitzadora de la consulta, tal i com ha explicat Xavier Ponsdomènech qui ha dit que el "el que volem és fer una festa de la democràcia, que tothom pugui anar a votar i exercir el seu dret a vot, tant sigui sí, no o vot en blanc". En aquest sentit considera que el més important és el dret de decidir.

Els ciutadans hauran de respondre a la pregunta: “Està vostè d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”.

La Plataforma Calella Decideix tot just ha fet públic el manifest a la pàgina web www.calelladecideix.org; i el seu objectiu més immediat és fer-ne difusió i aconseguir el màxim d’adhesions. Es podrà fer a través dels fulls que es distribuiran pels establiments. També volen que tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament de Calella subscriguin un manifest unitari.

Jordi Sitjà, membre de la Plataforma Calella Decideix diu que "es convocarà a tots els partits representants a l’Ajuntament a una reunió per consensuar un manifest, que sigui el màxim de plural possible ja que el que no es vol és que cap partit monopolitzi l’acció".

La Plataforma Calella Decideix ha assegurat que té el suport de tots els exalcaldes democràtics de la ciutat, a excepció de l’actual batlle, el socialista Josep Maria Juhé.