dilluns, 26 d’octubre del 2009

Mig miler de persones a la Festa de l'Esport

Samuel Carnicero, Jordi Casas, Loli Balbuena i Sílvia Borrell són els millors esportistes calellencs de la temporada 2008-2009. Ho són en categoria sènior pel que fa a esports individuals i d’equip. Van ser proclamats ahir a la tarda en el decurs de la Festa de l’Esport que organitza l’Ajuntament de Calella.

De Carnicero s’ha reconegut la seva novena posició en la prova de 400 metres tanques a l’Europeu Júnior; mentre que de Jordi Casas ha pesat en la valoració del jurat la seva trajectòria de més de 22 temporades dedicades al voleibol.

De la nedadora màster Loli Balbuena s’ha valorat el seu brillant palmarès en el que hi trobem els tres Campionats d’Europa, on va batre dos rècords continentals; 4 campionats d’Espanya i la medalla d’or al mèrit esportiu atorgada per la Federació Espanyola de Natació. En el cas de Sílvia Borrell, la nedadora de sincro del Calella ha fet valer el bronze aconseguit en el Campionat de Catalunya d’equips en rutina lliura combinada.

En la categoria d’equips ha estat premiat el Suris Calella de Tennis Taula i la secció d’handbol platja de la Unió Esportiva Handbol Calella, aquest últim pel seu subcampionat d’Espanya. També se li va atorgar el premi a millor entitat per haver organitzat el millor torneig d’handbol platja d’Espanya i ser un dels candidats a fer-se responsable de la final de l’any vinent.

Ander Mirambell, d’altra banda, va ser proclamat el millor esportista d’èlit de la temporada passada, quan l’integrant del Club Atletisme Calella, va debutar a la copa del Món d’Skeleton i va aconseguir la pre-classificació per a les Olimpíades d’Hivern del 2010.

També va recaure en el Club Atletisme Calella el premi al millor entrenador. Va ser per Gabriel Sanguino, responsable de l’evolució del rècordman espanyol de perxa infantil Aleix Pi.

Els premiats inclosos en els apartats de millors esportistes en edat de formació són: Joan Moregó i Raquel Bonilla, del Club Tennis Taula Calella; i Josep Tardío i Mar Lamadrid, del Club Bàsquet Calella. En quant als millors equips en edat de formació van ser el Suris Calella femení de tennis taula i l’equip de l’Escola de Natació Sincronitzada del Calella.

També es van lliurar tot un seguit de reconeixements i mencions especials. A tots els equips que la temporada passada van aconseguir un ascens de categoria i també a les empreses patrocinadores. A més a més, es va guardonar a set persones destacades per la seva vinculació i dedicació amb l’esport calellenc: l’expresident del Calella de futbol, Ramon Coll; Ramon Millàs, fundador del CISE i per la contribució feta al Club Atletisme de Calella i al Club Esportiu Subaqüàtic. A l’expresident del Club Bàsquet Calella, Jordi Martí; i a un dels directius del Club Natació Calella, Jordi Sagrera. Els altres guardons van ser per a l’actual president de l’Altetisme, Manel Vicente; per a l’expresident del Club Tennis Taula Calella, Antoni Villegas; i per a l’entrenador de bàsquet, en categories de base, Salvador Castronuño.

Finalment, Ràdio Calella i el col.laborador del programa La Banqueta, Raül Cabrera, van pujar a l’escenari de la sala gran de la Fàbrica Llobet-Guri per recollir un guardó en reconeixement a la seva tasca informativa. En la mateixa categoria, també van ser premiats el responsable de premsa del Calella de futbol, Enric Coll; la revista Estela; i el diari Sport per la seva secció FUTCAT.

Durant l’acte l’alcalde de Calella, Josep Maria Juhé va lliurar una placa al gerent del Consell Comarcal del Maresme Eladi Torres en reconeixement a la feina feta pel Challenge Costa de Barcelona-Maresme.

Per la seva banda el col.laborador de l’àrea d’esports de la Diputació de Barcelona, Abel García, va afirmar que Calella gaudeix d’una bona salut esportiva per la gran presència de jugadors i equips. També va dir que amb el Challenge Calella havia esdevingut tot un referent.

Els diners recaptats durant la festa, més de mig miler d'euros, van destinats a Càritas.