dijous, 29 d’octubre del 2009

Comença la 81ena Romeria de Montserrat

Un grup de callencs participen des d'avui i fins el proper dilluns a la vuitanta-unena Romeria de Montserrat.

Ja s'ha posat en marxa l'expedició de calellencs que des d'aquest dijous i fins al proper dilluns participaran de la vuitanta-unena romeria de Montserrat. Una iniciativa de marcat caràcter religiós que impulsen des de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de la ciutat per tal que fidels i les seves famílies visquin el Dia de Tots Sants al santuari benedictí. Un autocar ha recollit aquest dijous al matí a diversos punts de la ciutat els calellencs. Durant els propers dies els fidels assistiran a diversos actes litúrgics com ara a la missa conventual de dissabte, als laudes i pregaran el Rosari i les Vespres.

La Romeria a Montserrat requereix una certa preparació, i per això el diumenge passat al migdia es va fer la missa d'inici de la Romeria a la parròquia de Calella. Ara, demà al matí, marxen cap a Montserrat i a 1/4 de 7 podran participar al rosari i a les vespres. Divendres a la tarda els que ho hagin concertat, podran visitar de forma guiada la col·lecció de Josep Obiols que s'exposa al Museu montserratí. I divendres a la nit serà també el dia de la castanyada. No la poden fer dissabte perquè al vespre han d'assistir a la Basílica per fer l'entrada de la Romeria i a la nit es fa la Vetlla de Santa Maria.
Des de l'organització de la Romeria insisteixen -ho ha indicat Maria Pilar Navarro- en el fet que els romers participin d'aquests actes litúrgics, ja que la sortida a Montserrat és eminentment religiosa i no s'han d'utilitzar els avantatges de preu al anar-hi en Romeria per passar-hi uns dies a títol individual i apartat del grup.

Els jocs per la mainada seran també dissabte a la tarda a l'Edifici Abat Garriga, a les 4, dues hores abans de l'entrada de la Romeria. Al matí també cal anar als Degotalls a fer l'ofrena floral. Diumenge serà també un dia intens, perquè a les 11, i retransmesa en directe pel Canal 33, es fa la missa conventual, on l'escolania canta la Salve i el Virolai. Acabada la missa els rebrà el pare Abat a la Sala de la Façana i a les dues tothom podrà anar al dinar de germanor.

El comiat de la Romeria de Calella a Montserrat serà dilluns dia 2 i es farà al migdia a la cripta. Els participants tornaran al vespre.