dimarts, 27 d’octubre del 2009

Berasategui campiona del Half

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu del Comitè Olímpic Espanyol ha proclamat Virginia Berasategui vencedora del Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme disputat el 24 de maig.

D'aquesta manera, els tribunals esportius han estimat la demanda d'apel•lació presentada per l'esportista davant la sanció de desqualificació que va rebre durant la seva participació al mig triatló. En aquest sentit, la Cort Arbitral deixa sense efecte la sanció que van imposar els jutges i àrbitres de la prova i la posterior decisió del Comitè d'Apel•lació de la competició de no admetre la impugnació presentada el mateix dia de la disputa del Half Challenge.

La sentència del Tribunal d'Arbitratge Esportiu del Comitè Olímpic Espanyol queda recollida a la pàgina www.challenge-barcelona.com, on també es pot llegir que aquest tribunal considera que la sanció imposada a l'esportista, a la vista dels fets i circumstàncies constatades, és contrària a l'ordenament jurídic esportiu i als principis sancionadors de l'esport, a més de ser injusta en termes d'equitat.

Un cop coneguda la sentència, Virginia Berasategui ha manifestat que s'ha fet justícia al concedir-li la victòria del Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Berasategui recorda, tal i com recull el laude arbitral, que el formar part d'un grup durant un tram del recorregut a la prova ciclista sense respectar suposadament la distància reglamentària va ser pràcticament inevitable. A més, la resta de les rivals de la categoria de l'esportista es trobaven en la mateixa situació i no se'ls va aplicar cap tipus de sanció malgrat que els jutges ho van presenciar.

Berasategui recorda que el traçat de la prova ciclista, la gran quantitat de triatletes de similar nivell aplegats i la pròpia inactivitat dels pocs jutges presents a la prova van generar una situació de drafing o marxa en grup generalitzada sense que existís una voluntat d'infringir el reglament.
L'esportista també agraeix a l'empresa organitzadora del triatló la seva disponibilitat a l'hora de resoldre la situació a través dels tribunals competents.