dimecres, 21 d’octubre del 2009

Temporada negativa i el turisme perd pes

La temporada turística a Calella ha estat negativa. Aquest cop no hi ha volta de full i tant l'ocupació en llits d'hotel com els ingressos han estat per sota de les previsions esperades i inferiors respecte a l'any passat. La crisi econòmica ha afectat un dels sectors econòmics més importants de Calella, però que ja no és el primer, ni tan sols és el segon. Segons el president de l'Associació Turística de Calella, Enric Hernández, l'activitat sanitària i la restauració i el comerç han relegat el Turisme al tercer graó del podi de l'economia calellenca.

Finalment els mals auguris s'han confirmat per al sector hoteler de Calella. Durant la primavera els responsables del sector de l'allotjament pronosticaven una temporada estiuenca per sota del nivell de l'any passat. I així ha estat. L'ocupació ha baixat entre 10 i 15 punts respecte al 2008 i s'han consolidat els números negatius en els ingressos econòmics -ho ha indicat Enric Hernàndez, president de l'ATC qui ha afirmat que l'ingrés per turista ha baixat, tot i que no ha concretat el percentatge.

Mentrestant el Pla d'Accions de Turisme de Calella segueix la seva tramitació i ja ha entrat gairebé a la fase de conclusions i emissió de decisions per crear una entitat jurídica, promocionar productes, organització i estructura. Per ara s'ha tancat la diagnosi de l'estat actual del turisme a la ciutat, i segons Enric Hernandez, la redacció "ha portat sorpreses" com que el sector econòmic més important és el sanitari. D'altra banda, també s'indica que Calella és el municipi més important de Catalunya com a destinació de turisme familiar pel que fa al nombre d'empreses privades que disposen d'aquesta marca. Igualment Hernández ha destacat que a nivell de turisme esportiu, Calella és el municipi amb més instal·lacions esportives per utilitzar en el marc d'aquesta darrera marca.

Aquesta diagnosi, avançada per Hernandez, es presentarà amb tot el Pla d'Accions abans d'acabar l'any o a principis de l'any que ve.