dimarts, 20 d’octubre del 2009

Correllengua 2009

Calella ha celebrat aquest diumenge el Correllengua amb tot d'un seguit d'actes de cultura popular amb l'objectiu de defensar i promoure el català. La Coordinadora d’Accions per la Llengua Catalana mobilitza a més de 300.000 persones dels Països Catalans per tal de preparar actuacions i festes reivindicatives.

El programa del Correllengua calellenc va començar a les 9 del matí amb un bon esmorzar a base de botifarra a la brasa, a l'espera del pas de la flama, un element simbòlic que cohesiona tot el projecte a nivell nacional. Durant el matí es va fer també una tirada de bitlles catalanes a la Plaça Catalunya. A dos quarts de 12 es va fer la cercavila de la trobada de colles de bastoners organitzada per l'AMPA de l'Escola Salicrú i els Batukes de l'Associació Sant Quirze. No els van poder acompanyar els Geganters i Grallers de Calella ni una de les colles programades. La col·laboració de les entitats ha estat fonamental també en la confecció del programa del Correllengua, i un exemple és Fotofilm Calella, que va mostrar una exposició retrospectiva del ball de bastons a la ciutat.
A les sis de la tarda es va llegir el manifest per animar els ciutadans a parlar en català, just abans d'una lectura de rondalles de Joan Amades, on hi van participar entre 10 i 12 nens. Aquest any el Correllengua s'ha fet a mitjans de mes, a causa dels actes que hi havia preparats en caps de setmana anteriors. Això ha fet que fes més fred.

El programa del Correllengua 2009 a Calella tenia per lema “Llengua, Cultura i Llibertat” i va acabar a dos quarts de set de la tarda amb un espectacle d’animació infantil i familiar amb el grup Corrandes Animació i l'espectacle “Visca la festa!”