dijous, 22 d’octubre del 2009

Polèmica per Barrakes

El regidor del Partit Popular de Calella, Josep Maria Vila, ha obert la possibilitat de recórrer a la justícia per impedir la celebració d’actes festius nocturs, com les Barrakes, qualsevol dia que no sigui la vigília de festa major de La Minerva, és a dir la nit del 22 al 23 de setembre.

Ho va dir ahir durant l’espai de la tertúlia del programa de Ràdio Calella "Parlem-ne", on van participar dos representants de les entitats organitzadores de Barrakes. Segons Vila aquesta era la resposta a l’ actitud prepotent que, segons Vila, mantenien els representants de la festa.

Al programa de debat hi va participar també una veïna del carrer Amadeu que ha iniciat una recollida de signatures per queixar-se del soroll de Barrakes que, com va recordar, no els va deixar dormir a les nits. Èlia Ginés es va queixar, sobretot, del volum de de la música durant la primera nit de Barrakes. Els representants de l’organització, Ernest Vila, per part de la comissió de Barrakes i Narcís Torrent com a representat dels Geganters, van assegurar que s’estava dins els limits que fixa la norma.

La veïna de Calella va puntualitzar que les molèsties no les generaria una sola nit de Barrakes sinó que els veïns propers a l’envelat van haver de suportar de forma consecutiva en diversos caps de setmana les actuacions musicals de Barraques, Oktoberfest i per acabar-ho d’arrodonir el soroll propi de la celebració del Challenge a primera hora del matí.

Un altre dels temes polèmics va ser el consum de begudes alcohòliques per part de menors a les barres de Barrakes i també a l’exterior del recinte.

Narcís Torrent, el representant dels Geganters, va lamentar que es critiqui Barrakes quan aquesta és una de les activitats d’un programa de Festa Major ja de per sí curt. Tant ell com el membre de la comissió organitzadora van subratllar que no és només una festa dels joves sinó que hi ha molta gent gran i adulta que també disfruta de la festa i la música que es proposen cada nit.