dijous, 15 d’octubre del 2009

Esquerra amb Companys

Una desena de militants d'Esquerra de Calella s'han concentrat aquest matí, i per segon any consecutiu, per retre homenatge a l 'expresident de la Generalitat Lluís Companys, en el dia de l'aniversari del seu assassinat.

Companys va ser afusellat a dos quarts de set de la matinada, el dia de Santa Teresa de 1940 al fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc de Barcelona amb 58 anys. ERC a Calella ho vol recordar just a l'hora de la mort, i per això a les 6 del matí els integrants de la secció local s'han concentrat davant la piscina municipal per anar a fer l'ofrena floral al monument al President Companys, tal i com ha explicat el president d'Esquerra a Calella, Òscar Ojer.

La seva mort, ara fa 69 anys, el va convertir en l'únic president d'una nació democràtica assassinat pel feixisme, fins i tot durant la Segona Guerra Mundial. L'últim que va cridar abans de morir abatut per les bales dels fussells franquistes va ser “Per Catalunya!”, crit que avui ha estat present en els pensaments dels republicans calellencs.