dijous, 22 d’octubre del 2009

CCOO es queixa de l'actitud de Jaume Puig

El regidor de Règim Intern continuarà sent l’interlocutor de l’Ajuntament de Calella en el procés de regularització del personal laboral del consistori. Això i que té el suport de l’alcalde és l’únic que ha volgut dir Jaume Puig davant la denúncia feta per part dels representants sindicals de Comissions Obreres, en què l’acusen de mantenir una actitud prepotent i de menyspreu durant la reunió mantinguda divendres passat, en la qual el regidor va aixecar-se de la taula de negociació.

Davant aquesta situació, que consideren inadmissible, Comissions Obreres ha demanat que sigui a partir d’ara l’alcalde qui participi en les reunions; sinó el sindicat amenaça amb trencar les negociacions.

Divendres passat hi havia concertada la primera reunió de la mesa de negociació per iniciar el procés de regulatització del personal laboral de l’Ajuntament de Calella. Persones que presten serveis a l’Ajuntament i que encadenen contractes temporals o tenen contracte indefinit però no fix i que no han superat cap procés de selecció. Un principi de converses per tal d’establir els criteris generals i el calendari del procés de forma pactada entre representants dels treballadors i de l’Ajuntament, a la qual hi estaven convocats Comissions Obreres i l’UGT i el titular de l’àrea de Règim Intern, com a interlocutor del consistori calellenc.

Poc va durar la reunió. El regidor Jaume Puig va abandonar la mesa, donant per finalitzada la negociació de forma unilateral. El secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de Comissions Obreres ha relatat com van anar els fets. Segons afirma Antoni Cubell, Puig va posar en dubte la legitimitat del sindicat per parlar en nom dels treballadors. Comissions Obreres va queixar-se d’aquesta actitud i el regidor va aixecar-se de la taula. Ara el sindicat ha denunciat públicament la manera de fer de Jaume Puig, advertint que no es tracta d’un episodi puntual.
Comissions Obreres ha demanat una reunió urgent amb l’alcalde per informar-lo del moment en què es troba el procés de negociació i exposar-li personalment la seva petició. Així mateix, el sindicat també té la intenció d’adreçar-se a la direcció comarcal d’Esquerra Republicana, en tant que Puig és regidor i portaveu del grup municipal republicà.

A la reunió de divendres passat hi havia també dos enllaços sindicals i un assessor d’UGT als quals ara Comissions Obreres demana que també s’afegeixin a la seva petició.

Per la seva banda, Jaume Puig ha declinat fer declaracions davant de micròfon. Tot i això ha assegurat a aquesta redacció que ell continuarà sent l’interlocutor de l’Ajuntament en qüestions que fan referència al personal i que, en això, té el suport de l’alcalde.