divendres, 23 d’octubre del 2009

Homenatge als pequinaires

Avui a les 12 del migdia es fa al Càmping Botànic Bonavista la primera trobada de Pequinaires. És una iniciativa personal del propietari del càmping, Quim Ruscalleda, que ja ha engrescat a més d'un centenar de persones.

La gent gran que durant la infantesa en temps de guerra i postguerra vivien al barri de Pequín de Calella són els protagonistes de la primera trobada. Es planteja una jornada per al record, on tots els assistents podran evocar les seves vivències i comentar-les amb els seus veïns, gent que potser fa anys que no es veuen. Durant la trobada hi haurà sorpreses, algunes ja s'han desvetllat, com una sardana dedicada als pequinaires, composada pel mestre Joaquim Soms. El promotor de l'acte, Quim Ruscalleda, ha volgut a través del "Fòrum Obert" de Ràdio Calella animar a tothom a participar-hi i a viure un dia oblidant els mals del dia a dia

El Pequinaire més gran que va néixer al barri calellenc ara té 91 anys, anirà a la festa i rebrà un homenatge, igual com un altre senyor de 97 anys que va passar la infantesa a Pequín. Ja hi ha més de 150 persones inscrites per recordar vells temps.

El Càmping Botànic Bonavista ha posat a disposició dels pequinaires que ho necessitin un servei d'autobús per pujar fins al càmping, on a les 12 començarà la trobada. Aquesta és la primera edició, però la festa neix amb voluntat de perdurar en el temps i fer-se un cop a l'any.