dilluns, 26 d’octubre del 2009

Calella pesquera

Aquest dissabte s'ha inaugurat una exposició a Calella que repassa com és la pesca tradicional en aquesta ciutat. La mostra serveix de complement a la que fins a finals de novembre es pot veure al Museu-Arxiu municipal de Calella, provinent del Museu Marítim de Barcelona, que tracta sobre "La Pesca Tradicional" en termes generals. Les dues conformen un recull de fotografies d'antics pescadors, ports i embarcacions que mostren com es pescava durant el segle passat.

L’exposició pretén il·lustrar l’activitat pesquera al litoral català des de final del segle XIX fins a la dècada de 1960, per a la qual cosa s’ha triat imatges que representen diversos aspectes de les tasques que, en relació a la pesca, es desenvolupaven als ports i a la costa, en especial la de Calella.

En els diferents plafons de la mostra s'intenta explicar que la pesca, la navegació comercial, la construcció naval i les funcions dels ports, són una de les vessants fonamentals de l’economia marítima. De totes les activitats que històricament ha realitzat la humanitat relacionades amb el mar, segurament va ser la pesca la que va impulsar els humans a allunyar-se de la costa i arribar mar endins per tal de buscar nous mitjans de recursos per a la seva subsistència.

La mostra del Museu Arxiu es podrà veure fins al diumenge 29 de novembre. Està oberta de dimarts a dissabte de 5 a 8 del vespre i els diumenges i festius de 12 a 2 del migdia. Accedir-hi és gratuït. I la mostra de l'Ajuntament Vell sobre la pesca tradicional de Calella estarà oberta fins al 13 de desembre, de dimecres a dissabte a la tarda i els diumenges i festius de al matí.

Es faran també uns tallers per aprendre l'art de la confecció de nanses i d'apedaçar xarxes. Es faran el dissabte 14 de novembre a la tarda i el dia 29 de novembre al migdia.