dimecres, 7 d’octubre del 2009

El ple al 107.9 FM a les 18:30h

L'Ajuntament de Calella celebra aquest vespre un nou ple ordinari, el corresponent al mes d'octubre amb 17 punts en l'ordre del dia. Entre aquests destaca l'aprovació inicial del Pla Director de Participació Ciutadana o el dictamen per donar suport al Correllengua 2009.


El Partit Popular de Calella presenta a aquest ple 2 mocions. La primera d'elles fa referència a la variació dels impostos per al proper any. Segons el regidor del PP, Josep Maria Vila, l'equip de Govern hauria d'abaixar els impostos un 1 per cent ja que l'IPC interanual és negatiu. Vila recorda que l'argument del govern municipal l'any passat per apujar els impostos va ser agafar la referència de l'IPC interanual, al setembre, que rondava el 4,5 per cent.

L'altra moció que presenta el PP de Calella fa referència a la taxa del clavagueram. Una taxa que, segons recorda Vila, es paga per les sortides d'aigües brutes que realitzen els habitatges. Segons el regidor del PP, l'Ajuntament fa un mal plantejament d'aquesta taxa i posa com a exemples altres ajuntaments de la zona on es cobra una quota fixa molt petita. En el cas de Calella, Josep Maria Vila creu que no té sentit que s'estableixi la quota després d'aplicar un tant per cent en relació al valor cadastral. Seria més lògic, segons Vila, establir la relació segons l'aigua consumida.

De l'àrea d'Economia, Hisenda, Règim Intern i Governació destaca el dictamen de resolució de la reclamació presentada i l'aprovació definitiva de les ordenances fiscals per a l'exercici 2010. També destaca la moció que presenta el grup municipal d'ERC en defensa del dret a decidir i a la consulta popular per a la indenpendència celebrada a Arenys de Munt.

Durant el ple també s'aprovarà el protocol de violència de gènere. La regidora de Serveis Socials, Laura Cortada ha explicat que aquest es fonamenta en una coordinació entre la Policia Local, Àrea Bàsica de Salut i Serveis Socials i en el treball en xarxa entre serveis locals i comarcals.
Cortada ha comentat que "l'important és que qui pateixen aquest greu problema puguin tenir ajuda i se sentin recolzades per nosaltres".

Un altre dels punts importants que es debatran durant el ple d'aquest mes d'octubre és la sol·licitud conjunta que es farà amb l'Ajuntament de Pineda de Mar d'una subvenció al Departament de Política Territorial i Obres Públiques per a la regularització i millora de la urbanització de Can Carreras. Un altre dels punts és el debat i aprovació d'un pla econòmic-financer per l'obtenció del reequilibri pressupostari en termes de capacitat de finançament del consistori.

El ple el podran seguir en directe per Ràdio Calella a partir de 2/4 de 7 de la tarda.