dimarts, 20 d’octubre del 2009

Half a Calella

El sector turístic i comercial de Calella vol que la celebració del Half Challenge es faci de nou a Calella al mes de maig. Responen així a la possibilitat avançada per l'alcalde Josep Maria Juhé en declaracions al debat de Maresme Digital Televisió sobre el Challenge.

Es treballa amb el fet que el triatló de mitja distància es disputi amb seu a una altra població de la comarca i amb una ruta en bicicleta per l'interior, que no obligui a alliberar peatges. Tant l'Associació Turística de Calella com l'Associació de Comerciants Calella Centre Comercial estan disposats a emprendre les accions que calgui per evitar que la celebració del Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme es faci a un altre poble de la comarca. Des de l'ATC s'assegura que cal mantenir l'epicentre de la prova a la ciutat, tot i que els participants s'han allotjat en hotels de tota la comarca. Enric Hernández, president de l'ATC, creu que el sector privat ha contribuït decisivament a portar la prova fins a Calella.

D'altra banda l'Associació de Comerciants, en veu de la seva vicepresidenta Montse Cordón, demana que es mantingui la prova a la ciutat, ja que el mes de maig sol ser fluix comercialment, i l'ambient esportiu anima els consumidors a passejar pels comerços.

Calella Centre Comercial rebutja frontalment el fet de "regalar" la prova a un altre poble de la comarca, ja que l'edició del 2010 no costarà diners a l'organitzador en concepte d'aixecar peatges si finalment es fa una ruta ciclista per l'interior i no s'hagi de tallar la Nacional 2.