divendres, 30 d’octubre del 2009

Un piquet apedrega dos autocars

Aquest matí s'han produït alguns incidents en la segona i darrera jornada de vaga dels treballadors del transport convocada per Comissions Obreres i UGT. En concret dos dels autocars de l'empresa Autocars Calella han estat apedregats per un piquet: un autocar a Calella, a l'alçada de l'hotel Toyca, i l'altre a Sant Pol de Mar, resultant-ne un dels conductors ferits però de poca consideració.

L'administrador de l'empresa, Josep Onna, ha explicat a Ràdio Calella que els seus treballadors, tot i entrar dins el conveni del sector, van decidir lliurement a anar a treballar, cosa que van poder fer ahir dijous però no avui divendres. Autocars Calella ofereix servei de transport escolar i serveis especials per al Consell Comarcal del Maresme.

A banda d'aquest incidents, altres autocars de l'empresa han hagut de suspendre el servei i han estat apedregats quan estaven en ruta i amb passatgers a l'interior. Un d'ells es trobava a Vic.

A resultes dels fets, que han passat a primera hora d'aquest matí, entre les vuit i dos quarts de nou, Autocars Calella ha hagut de tancar tots els seus vehicles al garatge. El balanç de tot plegat és un dia de feina perdut i uns 8.000 euros de desperfectes. Per això, i en vistes a les properes jornades de vaga anunciades pels sindicats de cara al 12 i el 13 de novembre, Josep Onna demanat a les autoritats que garanteixin la seguretat dels passatgers i el compliment dels serveis mínims, que en el cas de les seves rutes era del 100%:

Ahir es va fer la primera jornada de vaga, i pel que fa al seguiment, discrepàncies notables entre sindicats i patronal. Mentre que els convocants de les aturades el xifren en un 90%, les companyies parlen d'un seguiment “mínim”.