dimarts, 20 d’octubre del 2009

Tornen a casa

Aquest migdia ha sortit de Calella el primer grup d’estudiants holandesos que ahir van patir un accident de trànsit en l’autocar en què viatjaven. Han sortit de l’hotel H Top Calella Palace en direcció a l’aeroport de Girona on a les cinc de la tarda han pujarat a un avió que els torna a casa.

El segon grup d’estudiants té previst embarcar també des de l’aeroport de Girona a les vuit del vespre.

Tot i això, encara hi ha alguns joves que es quedaran uns dies a Catalunya. Són els que continuen hospitalitzats en centres sanitaris gironins. Al Josep Trueta de Girona continuen hospitalitzades quatre persones. Dues noies de 16 i 17 anys a la planta de traumatologia, que mostren una evolució favorable. A l’Àrea d’Urgències s’està atenent una noia de 15 anys i un home de 28 anys, aquest últim un dels monitors del grup que viatjava en autocar.

Al comarcal de Figueres, d’altra banda, s’ha donat l’alta als dos joves que estaven sent atesos a l’àrea de Traumatologia: un noi de 17 anys i una noia de 15 anys. La resta de ferits, tretze en total, van rebre l’alta mèdica al llarg d’ahir dilluns.

El portaveu de la companyia propietària de l’autobús sinistrat, Lading Reizin, ha explicat en declaracions a l’ACN que el conductor, un home de 50 anys, va perdre el control del vehicle de dos pisos quan va voler esquivar un objecte que se li va interposar a l’autopista AP-7. També ha indicat que havia dormit les hores preceptives. De fet, el tacògraf de l’autobús no marcava que el xofer hagués conduït més estona de la permesa.

De la investigació també ha trascendit que la intenció del conductor no era agafar la sortida 5 de l’autopista, la sortida de l’Escala que condueix cap a un revolt molt pronunciat.

L’home va ser una de les persones que va resultar ferida. Abans de declarar davant els Mossos d’Esquadra, se li van practicar les proves d’alcoholèmia i drogues, donant negatiu en tots dos casos. No obstant la policia catalana el va detenir ahir mateix, una detenció tècnica segons van informar, perquè se l’acusa d’una falta per imprudència greu amb el resultat d’una persona morta: una noia de 16 anys.

En l’autocar sinistrat hi viatjaven un grup de 59 alumnes, mestres i monitors de l’escola Casinius College de la ciutat holandesa de Nijmegen. Tots ells han passat la nit a l’hotel H Top Calella Palace, on van ser traslladats ahir a mig matí. Fins allà també es va desplaçar el cònsol d’Holanda a Barcelona, qui va detallar que els joves veníen a passar uns dies a Calella per qüestions d’estudi. Jan-Jaap Van de Velde va indicar que s’ha facilitat suport psicològic als joves i que seran repatriats cap als Països Baixos tant bon punt sigui possible.