divendres, 16 d’octubre del 2009

Bastoners al Correllengua

Calella celebrarà aquest diumenge el Correllengua, l’activitat que organitza la Coordinadora d’Accions per la Llengua Catalana per a la defensa i promoció del català.

L’any passat va mobilitzar més de 300.000 persones dels Països Catalans. El programa del Correllengua calellenc començarà a les 9 del matí amb un bon esmorzar.

El Correllengua es vertebra amb el pas de la flama, que és l’element simbòlic i cohesionador d’aquesta iniciativa reivindicativa. Al ser un pas per diferents municipis dels Països Catalans, es llegeix un manifest en el qual s’anima als ciutadans a defensar i promocionar la llengua i la cultura catalana.

La lectura es farà aquest diumenge a Calella, a la plaça de la Constitució. Serà a les sis de la tarda i seguidament es farà una lectura de rondalles de Joan Amades.

Abans, però, i durant el matí es durà a terme el gruix de les activitats. A les 9 del matí es farà una botifarrada popular i una tirada de bitlles catalanes a la Plaça Catalunya.

A dos quarts de 12 tindrà lloc una proposta que ha entrat de nou al programa del Correllengua. Pilar Rocafort, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calella, ha indicat que “l’AMPA del Salicrú, que té la colla de bastoners, ha convidat d’altres colles de ball de bastons de fora de la ciutat a una cercavila".

La cercavila passarà pels carrers Cervantes, Església, Creus, Jovara i Bartrina, fins arribar a la Plaça de la Constitució i on els participants faran una exhibició. A més, Fotofilm Calella ha preparat una retrospectiva del ball de bastons a la ciutat.

El programa del Correllengua 2009 a Calella, que té per lema “Llengua, Cultura i Llibertat”, s’acabarà a dos quarts de set de la tarda amb un espectacle d’animació infantil i familiar que es farà a la plaça de la Constitució.