dijous, 8 d’octubre del 2009

Més persones sense feina

Calella és la població del Maresme on més ha crescut l'atur, i el nombre de persones desocupades a la comarca ha continuat augmentant durant el mes de setembre.


Segons les dades recollides i analitzades per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la xifra de persones aturades al Maresme era de 33.047, el que representa un increment en nombres absoluts de 818. Un dels factors que podrien explicar aquesta pujada de l'atur és la finalització dels contractes de la temporada d'estiu.

En nombres absoluts, es pot dir que hi ha 1401 persones desocupades. A la comarca, durant el mes de setembre, l'atur ha pujat un 2,5%, mentre la mitjana de la pujada a Catalunya se situa en el 2,35%. Hi ha municipis maresmencs amb una taxa d'atur superior a la mitjana de Catalunya, com és el cas de Mataró, Tordera, Pineda, Cabrera, Alella, Cabrils i Tiana.

El sector serveis, en especial l'hostaleria, juntament amb la restauració, el comerç i els treballadors de categories molt vinculades amb el subsector turístic són els que registren els majors creixements en valors absoluts.

«Informe Observatori CCM»