dimecres, 14 d’octubre del 2009

Es recapten més diners per multes

Convergència i Unió de Calella ha demanat explicacions al govern municipal per l’augment de la recaptació per multes de circulació durant el 2008. En la liquidació de l’exercici, presentada en l’últim ple, es constata un increment del 83’1% respecte les previsions inicials.

Una xifra que va destacar el regidor de CiU, Xavier Pedemonte "sorprèn". Per això CiU ha volgut demanar "que s'expliqui a què és degut aquest augment tan important de les multes de circulació".

El regidor d’Hisenda, tot i emplaçar Pedemonte a rebre una resposta per escrit a la seva pregunta, ha declarat a Ràdio Calella que l’import total de la partida podria incloure també el pagament de multes pendents, i que això explicaria aquesta desviació. En cap cas es tractaria d’un increment dirigit a pal.liar la falta d’ingressos. Jaume Puig ha manifestat que "de cap de les maneres nosaltres no incitem ningú que es posin multes, si se'n posen és perquè hi ha més vehicles". Puig ha declarat també que "nosaltres som conscients que el que hem de fer és buscar diners amb subvencions i per sort n'hem trobat moltes".

En relació a la liquidació pressupostària del 2008, Convergència i Unió també va ressaltar altres dues dades: que el nivell de l’execució de les inversions va ser del 61% -un nivell baix segons els convergents-; i que es va produir una desviació en negatiu dels ingressos de la construcció. Respecte aquest últim punt, Pedemonte va recordar que el seu grup ha advertit reiteradament al govern de fer unes previsions pressupostàries excessivament optimismistes.