dilluns, 19 d’octubre del 2009

Els il·lesos de l'accident marxaran de Calella

En les properes hores els joves holandesos il·lesos de l'accident d'autocar de Bàscara marxaran de Calella i tornaran al seu país.

Recordem que una adolescent de 16 anys ha mort en l'accident d'un autocar que ha bolcat a dos quarts de set del matí a l'AP-7 a l'altura de Bàscara, a l'Alt Empordà, i dues persones més es troben en estat greu. El vehicle, on viatjaven una seixantena d'adolescents holandesos, es dirigia a Calella, on han arribat finalment a tres quarts d'onze del matí amb un autocar custodiat pels Mossos d'Esquadra i per dues ambulàncies del SEM.

Els nois tenen entre 14 i 16 anys i anaven a passar uns dies a Calella i a Barcelona per qüestions d'estudis.

Concretament s'allotjen a l'Hotel H Top Calella Palace on han rebut suport psicològic i d'on marxaran durant les properes hores segons ha indicat el cònsol holandès a Barcelona, Jan Jaap Van de Velde.
El cònsol ha destacat que el viatge era estrictament d'estudis i que els joves adolescents havien d'anar cada dia a Barcelona per conèixer la ciutat comtal.

A Bàscara, al lloc del sinistre, els equips d'emergència han hagut de treure 19 persones que havien quedat atrapades entre la ferralla, dels quals 2 estan en estat greu. Els 39 il•lesos es troben ara a l'hotel calellenc.

El delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, ha explicat que, tot indica que es tracta d'una sortida de via però s'haurà d'esperar unes quantes hores abans de confirmar com s'ha originat l'accident.

Els ferits han estat traslladats a l'hospital universitari Josep Trueta de Girona i a l'hospital comarcal de Figueres.