diumenge, 4 d’octubre del 2009

S'inaugura M2

El segon canal de Maresme Digital Televisió, M2, ja funciona en període de proves a través del canal 24 de la TDT. Divendres a la tarda es va fer la inauguració oficial al centre de producció de Calella, situat a la Fàbrica Llobet Guri, on va assistir una vuitantena de persones.

L'alcalde de Calella i president del Consorci Teledigital Maresme Nord, Josep Maria Juhé, i l'alcalde de Mataró i president del Consorci Digital Mataró-Maresme, Joan Antoni Barón, van destacar la gran importància del naixement d'M2 "com a projecte comunicatiu amb futur, vertebrador i cohesionador de la comarca".

L'acte d'inauguració va consistir, entre altres, en una tertúlia en què van participar, Josep Pont, conseller del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Daniel Condeminas, director del programa d'Impuls a la Transició a la TDT de la Generalitat; Saül Gordillo, director de l'Agència Cataluna de Notícies; Marc Melillas, director general de la Xarxa Audiovisual Local, i Jordi Marin, director-gerent dels 2 consorcis per la TDT pública del Maresme.

Durant la xerrada es va parlar de la importància de les televisions locals a la comarca i del fet que el Maresme ha estat pioner en la implantació de la TDT.

Des del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Josep Pont va insistir en què l'aposta del Maresme és un model exemplar en uns moments difícils per a tirar endavant les llicències locals de TDT.

Per la seva banda, el director-gerent dels 2 consorcis que gestionen la TDT pública al Maresme, Jordi Marín, explicava que M2 és un projecte que neix des de la il·lusió amb coherència i la solidesa encara que en un context econòmic desfavorable.

Maresme Digital Televisió, que al gener es fusionarà amb Televisió de Mataró, compleix 2 anys amb una audiència de 7.000 espectadors, un miler més que en l'últim informe del baròmetre de la comunicació.