divendres, 30 d’octubre del 2009

Vaga en el transport de viatgers

El servei de transport de viatgers per carretera entre Calella i Pineda es veurà avui afectat per la segona jornada de vaga convocada pels sindicats CCOO i UGT. L'empresa que gestiona el servei garanteix els serveis mínims, la meitat del servei, entre 2/4 de 7 del matí i 2/4 de 10, i entre les 5 i les 8 del vespre.

Pel que fa a la primera jornada de vaga, hi ha discrepàncies notables entre sindicats i patronal sobre el seguiment de la vaga. Mentre que els convocants de les aturades el xifren en un 90%, les companyies parlen d'un seguiment “mínim”. Uns 8.000 treballadors de 400 empreses -inclosa la del tramvia per qüestions contractuals- estan cridats a participar en les mobilitzacions, convocades per CCOO i UGT per tal de desbloquejar les negociacions sobre el conveni col·lectiu.

La protesta es manté per avui divendres i també pels dies 12 i 13 de novembre.
Amb aquestes jornades de protesta, que va començar a les 12 de la nit de dimecres i s’allargarà fins a les 12 de la nit d'avui, es pretén resoldre aspectes del conveni col.lectiu. Es queixen que porten dos anys amb el sou congelat i que, després de 12 reunions, la patronal només els ha proposat incrementar la jornada laboral en 60 hores anuals, segons va explicar ahir a l'Info Vespre d'aquesta emissora el secretari nacional del sector Carreteres i Urbans de la UGT, Juan José Pérez.

La vaga de transports, que es repetirà els dies 12 i 13 de novembre si no s’arriba a un acord, afecta als treballadors de les empreses que tenen el conveni del sector. El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya n’ha decretat els serveis mínims que consisteixen en garantir el 50% del servei entre dos quarts de 7 del matí i dos quarts de 10; i entre les 5 i les 8 del vespre.