dimecres, 14 d’octubre del 2009

El Half Challenge al Maresme?

El Maresme podria tornar a acollir la disputa del Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Malgrat els rumors que apuntaven la marxa del triatló de mitja distància a un altre punt de la geografia espanyola, el Consell Comarcal del Maresme i l’organitzadora de l’esdeveniment han iniciat converses a fi de garantir-ne la continuitat a la comarca.

L’anunci l’ha fet el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme al programa especial de debat que podran seguir avui per Maresme Digital TV. Paraules que va confirmar el director tècnic del Challenge Costa de Barcelona Maresme al mateix programa que podran veure a les 22h a Maresme Digital TV.

Challenge Costa de Barcelona-Maresme en versió de mitja i llarga distància. És el que s’ha celebrat aquest 2009 i que es podria repetir l’any vinent si acaben a bon port les negociacions que mantenen el Consell Comarcal i el grup Evolution, l’empresa organitzadora del triatló internacional.

El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha desvetllat a Maresme Digital TV que es treballa en un circuit per al Half Challenge del 2010 que impliqui un menor desplegament logístic. L’objectiu és evitar el tall de la carretera Nacional 2, pel cost econòmic que això suposa. S’apunta, per tant, a un possible trasllat del traçat de bicicleta a l’interior de la comarca.

Es negocia, d’altra banda, un canvi de la ciutat que serà la seu del Half Challenge. Per tant, Calella passaria a ser únicament el camp base del triatló de llarga distància. Des de l’organització també s’han confirmat les converses. Concretament ho ha fet Agustí Pérez, director tècnic del Challenge Costa de Barcelona-Maresme.

El triatleta calellenc, Joan Carles Castellà, membre del Team Calella Triathlon, ha manifestat que la reformulació del circuit de bicicleta podria fer obrir el Half Challenge cap a un altre perfil d’esportista.

En el debat de Maresme Digital TV, que podran veure aquesta nit a partir de les 10, també s’han abordat les possibilitats econòmiques que l’administració tindrà l’any vinent per sufragar el Challenge. El president del Consorci turístic comarcal ha admès que no tenen garantides les partides pressupostàries que s’han aconseguit aquest any per part de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Estat Espanyol. No obstant això, Juhé espera que les administracions continuïn apostant per aquest projecte ja que "el projecte de Challenge va molt més enllà de la nostra comarca i ha d'acabar sent un projecte de país" -ha indicat Juhé.
En les properes setmanes es farà públic el balanç oficial del Primer Challenge Costa de Barcelona-Maresme, en el qual s’indicarà quina ha estat la repercussió que ha tingut el triatló al territori.