dimecres, 28 d’octubre del 2009

El talent de Jordi Flaquer

El calellenc Jordi Flaquer ha guanyat el tercer premi del quart concurs de Composició Vocal, un certàmen que es fa a nivell estatal i està promogut per la Fundació Amics del Liceu i la Fundació Jesús Serra a la recerca de joves talents d'arreu de l'Estat espanyol.

Des de fa 4 anys aquestes dues entitats del món cultural organitzen aquest concurs, on els participants han de compondre peces per a veu i piano. L'objectiu del certàmen musical és aconseguir promoure la composició de noves obres i donar-les a conèixer mitjançant l'edició de les seves partitures. Per tant, Jordi Flaquer veurà publicada per primer cop una obra seva, que s'estrenarà oficialment en el marc d'un recital de Joves Intèrprets organitzat pels Amics del Liceu.
Flaquer va guanyar el tercer premi, que només consta en l'edició de l'obra. Tant el primer com el segon premi, que també tenien dotació econòmica, van quedar deserts. El jurat estava format per Joan Guijoan, Benet Cassablancas, Àngel Soler i Uma Ysamat. Els 4 van concedir al calellenc el tercer premi, molt important per la seva carrera artística, ja que ara Flaquer passa a tenir una obra editada. El seu treball "Esperanceta Trinquis" l'ha fet mereixedor del premi, que va aconseguir davant un reduït nombre de participants, tot i que eren d'alt nivell.

El nom de l'obra, "Esperanceta Trinquis", és el nom manllevat dels relats de Salvador Espriu, un dels mítics personatges de la Vila de Sinera inventada per Espriu com a reflex d'Arenys de Mar. Justament aquest apareixerà a l'obra “El jardí dels 5 arbres” a partir de textos de Salvador Espriu, amb dramatúrgia d'Ivan Beltran i Joan Ollé. L'espectacle estarà en cartell a la Sala Gran del TNC del 19 al 25 de novembre de 2009.