dimecres, 11 de novembre del 2009

200 alumnes de Calella fan la Prova de Nivell

Aquesta setmana es fan les proves de nivell establertes pel Govern de la Generalitat als alumnes de 5è de primària als centres educatius calellencs. En total són 200 alumnes, però els primers han estat els 40 infants del CEIP la Minerva.

A primera hora els estudiants van haver de fer l'examen de català i després el de castellà, que són les duse matèries avaluades en aquestes proves. Bàsicament es tracta d'uns controls per saber quin nivell han assolit els alumnes catalans en comprensió lectora i expressió escrita.

Les proves venen tancades des de la Generalitat i estan fetes igual per a tots els centres de Catalunya. El centre només les ha de fotocopiar pels estudiants i repartir-les. Un cop acabades la mateixa escola les ha de corretgir i enviar els resultats al Departament d'Educació. Les proves serveixen també per fer un anàlisi intern per al centre que serveixi per corretgir mancances dels alumnes i de la pròpia escola. De cara a la primavera de l'any vinent es faran més proves per alumnes de cursos superiors, però d'un format diferent.

En el cas de l'Escola Freta, les proves es realitzaran a un total de 50 alumnes entre demà dijous i divendres. Per la seva banda, els alumnes del CEIP Doctor Carles Salicrú, uns 30, van fer les proves la setmana passada, concretament dimarts i divendres i aquesta setmana els professors es dediquen a corregir els examens. Per últim, els alumnes de l'Escola Pia, 75, van realitzar la prova ahir dimarts.