dijous, 26 de novembre del 2009

Presentació de Calella Decideix

Aquest vespre es presentarà la Plataforma Calella Decideix, impulsora de la consulta per la independència que es farà a la ciutat el 25 d'abril de 2010; seguint l'estela d'Arenys de Munt. En l'acte d'aquest vespre, a la Cooperativa l'Amistat, que començarà a 2/4 de 9 del vespre, hi intervindrà la vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir, qui explicarà quins són els mecanismes i amb què s'ha de comptar per tirar endavant la consulta popular.

Les intervencions que han aixecat més expectació seran les dels tres exalcaldes de la democràcia a Calella: Ramon Bagó, Joaquim Rey i Josep Basart. No tant per l'assistència del republicà Basart; sinó perquè no es recorda un acte públic, i de contingut polític, al qual s'hagin avingut a participar els dos exalcaldes convergents de Calella d'ençà que van deixar la primera línia política. La comissió organitzadora de la consulta calellenca admet, en relació a això, que han pogut sumar uns suports força mediàtics, segons ha dit Xavier Ponsdomènech.

La plataforma impulsora de la consulta popular no ha obtingut el suport de l'actual alcalde de Calella. Josep Maria Juhé, el primer alcalde socialista, no hi ha donat suport però sí que ha enviat una carta a la comissió organitzadora. En ella diu que "el dret de decidir no només pot tenir una direcció i no només s'exerceix en un determinat tipus de consulta". Afegeix Juhé que "no comparteix l'estratègia del blanc o el negre" -en relació a la pregunta de la consulta-. Acaba explicant que "els matisos existeixen i sovint són els que millor representen el sentiment majoritari de la ciutadania".

Unes reflexions sorprenents, segons l’integrant de la comissió organitzadora de la consulta calellenca, tenint en compte que va ser el PSC de Calella qui en el ple del passat mes de juliol va aprovar una moció sobre el dret de decidir. Tot i això, Juhé ha comunicat a la comissió organitzadora de la plataforma que possiblement assistiria a l'acte, no en qualitat d'alcalde sinó com un calellenc més. Ell, per tant, no és un dels 315 veïns que s'han adherit al manifest de la plataforma, al qual s'hi han sumat també una quinzena d'entitats, associacions i empreses locals. Un suport que Ponsdomènech espera augmentar a partir de l'acte d'aquesta nit.

Un 80% dels calellencs que s'han adherit al manifest de la Plataforma Calella Decideix s'han ofert també a participar activament en la consulta com a voluntaris. Aquest serà un dels aspectes sobre els que informarà, aquest vespre, la vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir, Carme Forcadell. Una de les persones que intervindrà a la presentació, que es farà a dos quarts de 9 a la Cooperativa l'Amistat.