dijous, 12 de novembre del 2009

Dia Mundial de la Diabetis a Calella

Una quarantena de persones han participat aquest matí de dijous a les activitats promogudes des del Centre d’Assistència Primària de Calella amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis. De fet, aquesta celebració és el proper dissabte i serveix, entre altres, per reflexionar entorn a aquesta malaltia crònica i les seves greus conseqüències si no es té sota control.

El programa d’activitats per aquesta jornada sobre la diabetis ha començat a 2/4 de 10 amb una xerrada a càrrec de la Doctora Ligorria, del Servei d’Endocrinologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, amb el títol “Diabetis Mellitus i factors de risc”. A les 11 del matí s’ha fet un taller per fer menús adreçats a persones diabètiques. A les 2 de la tarda s’ha fet la cloenda d’aquestes activitats amb un aperitiu.

D’altra banda, des de l’Associació de Diabètics de l’Alt Maresme també s’han organitzat diverses activitats per avui dijous i per el mateix dia mundial de la diabetis. Avui a Malgrat de Mar es fa un taller de cuina ja que el control nutricional i dietètic és fonamental a l’hora de prevenir la diabetis. Un altre aspecte important per als diabètics és la cura dels peus ja que una diabetis mal controlada pot ocasionar greus problemes precisament als peus.

Els actes amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis acabaran diumenge al matí quan a Malgrat de Mar es farà una bicicletada popular per a les rodalies de la població.