dilluns, 9 de novembre del 2009

Impuls al Nobel per Vicenç Ferrer

El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha compromès amb la família de Vicenç Ferrer a donar suport a la candidatura del cooperant al Nobel de la pau. Montilla firmarà en els pròxims dies una carta d’adhesió a la campanya que impulsa la fundació que porta el nom de qui és fill adoptiu de Calella. Recordem que Montilla va participar, juntament amb més d’un miler de persones, en un acte d’homenatge a l’Auditori de Barcelona on hi van ser presents el fill i el nebot del cooperant català.

A finals de juny, pocs dies després de la mort del missioner a Anantapur, la Generalitat ja va acordar donar suport a les iniciatives destinades a aconseguir aquesta designació. Montilla es va reunir el passat dijous amb el fill del cooperant, Moncho Ferrer, i el seu nebot i director general de la fundació, Jordi Folgado. L’objectiu de l’organització és aconseguir el màxim d’avals entre les administracions autonòmiques i els governs de les ciutats espanyoles.

Després de Barcelona, l’homenatge es repetirà en sis ciutats espanyoles més aquest mes. En totes elles també s’entregarà una bossa que no es pot obrir fins al final. Al fer-ho, hi ha una petita capsa de cartró amb una llumeta encesa, com a metàfora per evitar que s'apagui la llum de Vicenç Ferrer i la seva obra solidària.