dilluns, 16 de novembre del 2009

Vacunes contra la grip A

Aquest dilluns comença la campanya de vacunació de la grip A. Al CAP de Calella avui es podia demanar hora per al metge de capçalera i demà començaran administrar-se les dosis als pacients que ho requereixin.

Així ho ha confirmat la directora de l'ambulatori calellenc, la doctora Susanna Curós, que ha dit que les 600 vacunes van arribar divendres passat.

A nivell de Catalunya, i segons la conselleria de Salut, prop d'un milió i mig de persones són les que s'haurien de vacunar per formar part dels col•lectius de risc: personal sanitari, d'emergències i de seguretat i pacients amb patologies cròniques, diabetis i nens amb quadres de bronquitis i asma.

La doctora Curós ha indicat que de moment les dones embarassades no es podran vacunar, ja que "estaria contraindicat" fins que arribin les específiques per a aquest col·lectiu.
Les persones que s'hagin vacunat de la grip estacional i estiguin en els grups de risc també es podran vacunar de la grip A; en el cas de Calella sense haver de deixar un temps entre una i l'altra.