divendres, 27 de novembre del 2009

Calelladecideix es presenta públicament

Més de 200 persones van assistir ahir al vespre a la presentació de la plataforma Calelladecideix que impulsa una consulta popular a la ciutat el 25 d'abril de l'any que ve. Un acte que va aplegar els 3 exalcaldes de la ciutat en l'època de la democràcia i a la vicepresidenta de la Plataforma pel Dret a Decidir. Tots van expressar el desig que la consulta sigui un èxit.

La d'aquest dijous al vespre ha estat una imatge poc habitual: veure a la mateixa taula 3 exalcaldes de Calella. Ramon Bagó, Joaquim Rey i Josep Basart. El motiu era donar suport a la plataforma Calelladecideix. L'exbatlle republicà Josep Basart va destacar que la Constitució del 1978, a l'article 8, atorga a l'exèrcit el poder de decidir si un territori es pot separar de l'Estat. Per Basart, és incompressible i inacceptable que la Constitució faculti l'exèrcit per acabar amb un procés de separació. A més, creu que s'ha de perdre la por a la Constitució ja que no és intocable. Qui fou alcalde de Calella des del 1999 al 2007 creu que ara estem vivint un moment històric.

Per la seva banda, l'exalcalde Ramon Bagó, de CiU, va destacar que els catalans han aguantat una sèrie d'atropellaments que caldria començar a denunciar. Per Ramon Bagó, el dret de decidir no és polític sinó una decisió cívica i les consultes populars són una lliçó de democràcia i llibertat. Per a qui també va ser Director General de Turisme de la Generalitat ser català és una de les coses més importants que es pot ser al món i va atacar durament el PP quan va dir: "com podem aguantar aquesta gent del PP que tenen els sants pebrots de dir coses quan ells han armat el gran cacau... quan ens estan trepitjant... si els ho hauríem de matar a tots, tu".

Per la seva banda, l'exalcalde convergent Joaquim Rey va felicitar la plataforma Calelladecideix destacant també que cal que els partits polítics es llencin al debat sobre la independència, un debat que ell creu que està ben viu al carrer.

Rey creu que la situació actual és difícil i Catalunya no pot fer un pas enrere. Els 3 exalcaldes van compartir taula amb la vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir, Carme Forcadell. Precisament, va destacar que el dret a l'autodeterminació està reconegut per les Nacions Unides. Forcadell també va dir que el més important és decidir i participar ja que això demostra la maduresa d'un poble i l'aprofundiment de la democràcia.

L'acte d'ahir al vespre, al qual no va assistir l’actual alcalde, el socialista Josep Maria Juhé, va acabar amb un crit de “Ara és l'hora de decidir. Visca Catalunya!”. El proper acte que ha convocat la Plataforma Calelladecideix serà el 3 de desembre a les 8 del vespre a la Sala Mozart i estarà adreçat als voluntaris.