divendres, 13 de novembre del 2009

Premi per a la Biblioteca de Calella

La Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça de Calella ha estat la guanyadora d’un dels premis concedits pel Ministeri de Cultura dins la dotzena edició de la Campanya d’animació a la lectura Maria Moliner. L’equipament municipal ha estat reconegut pel projecte “Sopa de lletres” que fa tres anys que es realitza.

Un nou concurs fresc i que fomenta l’hàbit de la lectura entre els nens i nenes. El “Sopa de lletres” és el projecte de la biblioteca municipal Can Salvador de la Plaça premiat en el marc de la campanya d’animació a la lectura “Maria Moliner” i que impulsa el Ministeri de Cultura.
És el tercer any que la biblioteca convoca aquest concurs infantil en el qual actualment hi participen una trentena d’usuaris. Tots ells han hagut de descobrir les paraules amagades en una sopa de lletres per convertir-se en concursant oficials. La mecànica llavors és ben simple. Amb cada llibre que es demana en préstec, l’usuari opta a sumar un punt. Per aconseguir-lo, els nens de fins a 6 anys han de tornar-lo acompanyat d’un dibuix. En el cas dels concursants que tenen entre 7 i 10 anys, han de presentar a la biblioteca un resum del conte de, com a màxim, 10 línies.

La tercera edició del concurs infantil “Sopa de Lletres” es va iniciar el passat 30 d’octubre i s’hi poden anar sumant concursants fins el dia de lliurament de premis que és el 23 d’abril. Una data especialment significativa per l'equipament calellenc ja que va ser un 23 d’abril, diada de Sant Jordi, quan es van inaugurar les instal•lacions de la plaça de la Constitució.

L’acceptació del concurs és molt bona i, segons ha indicat la directora de la biblioteca, Dolors Llavall, els nens estan entusiasmats. Explica que cada mes s’acosten a l'equipament per saber quina és la posició que ocupen del rànquing de lectors.

Malgrat que l’actual és la tercera edició del concurs “Sopa de lletres”, ha estat aquest any quan les responsables de la biblioteca calellenca s’han decidit a presentar-lo a la campanya d’animació a la lectura. La biblioteca rebrà com a premi un lot de 200 llibres infantils i juvenils. D’entre els 350 projectes premiats, a banda del calellenc, hi ha també l’anomenat “Cap Dia Sense un Conte” que promou la biblioteca de Sant Pol de Mar.