dimarts, 17 de novembre del 2009

Puig preocupat per Maresme Digital

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Calella, Jaume Puig (ERC) s’ha mostrat preocupat pel projecte comarcal de Televisió Digital Terrestre, després que el municipi de Tordera hagi anunciat que abandonarà el Consorci Teledigital Maresme Nord.

Per Jaume Puig, aquest fet sumat a la no adscripció de municipis com Malgrat o Arenys de Mar, fa trontollar la viabilitat econòmica de la televisió comarcal. Un problema motivat per les dificultats pressupostàries que tenen els ajuntaments pels quals aquest projecte no entra dins les seves prioritats. Sí que ho és en el cas de Calella sempre i quan es mantinguin els compromisos de participació econòmica de la resta de municipis.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Calella ha expressat la voluntat del municipi de fer tirar endavant el projecte comunicatiu comarcal. Ens trobem, ara, en un moment clau per saber quin és el futur més immediat que li espera: l’elaboració i aprovació dels pressupostos tant els municipals com els dels consorcis gestors dels dos canals comarcals: Maresme Digital TV i M2. Jaume Puig indica que caldrà fer una cimera per conèixer-ne les voluntats. Segons Puig "aquesta reunió l'encapçalarà l'Ajuntament de Mataró que és el que aporta més diners i a partir d'aquí veurem què és el que fem, si fem una TDT de l'Alt o el Baix Maresme". A més Puig diu que "nosaltres no tenim cap ganes que ens diguin que som els culpables d'haver perdut una televisió i ja se'ns diu en aquests moments quan realment cada any hem aportat bastants diners".

Al marge de les dificultats econòmiques, també són els continguts televisius un altre aspecte problemàtic del projecte, a criteri de Puig. Diu que s’està oferint una programació relacionada amb la comarca que no ha permès fidelitzar l’audiència ja que considera que falta un major nombre de continguts més propers.

Puig apunta que caldria fer algunes correccions sobre el contingut perquè, d’aquesta manera, la televisió comarcal es convertís en un mitjà comunicatiu de primera necessitat. Serà llavors, diu el primer tinent d’alcalde, quan es tindran arguments per convèncer els ajuntaments reacis al projecte.