dimarts, 3 de novembre del 2009

Romeria amb incidències

Ahir a la tarda va arribar l'autocar de la Romeria de Calella a Montserrat; posant punt final a 5 dies intensos d'activitat social i religiosa a la muntanya Santa. Aquest any hi ha hagut força participació als actes de la Romeria, però hi ha hagut problemes amb un grup de joves que, a títol individual, van demanar al monestir poder-se allotjar a l'edifici Abat Garriga, que s'ha reconvertit recentment en un espai similar a un alberg, amb habitacions compartides i espais comuns com la cuina i el bany.

Justament aquest grup de joves de Calella i altres pobles del nord de la comarca han provocat molèsties a la resta de romers i visitants de Montserrat, i els monjos del monestir s'han queixat del seu comportament. Una de les organitzadores de la Romeria, Maria Pilar Navarro, que no té res a veure amb aquest grup conflictiu de joves, ha explicat que la responsabilitat i el control requeia directament en els responsables del Monestir que els van permetre allotjar-se a l'edifici.
Navarro ha dit que "dins de l'edifici hi havia moltes cerveses i ampolles de cava i que van tenir molt poca cura amb les taules i la cuina". Navarro ha avançat que l'any vinent no se'ls concedirà permís per passar cap nit a Montserrat.

Aquests problemes, provocats per gent de Calella i rodalies, estan al marge dels actes i l'organització de la Romeria, que segons Pilar Navarro, ha funcionat correctament. Ha destacat la xocolatada i la castanyada com dos dels actes socials més concorreguts, i també la vetlla de Santa Maria com un dels actes més emotius. Tot sense oblidar la missa conventual de diumenge, on a primera fila hi havia representants dels 4 partits polítics amb representació a l'Ajuntament, que a l'hora de fer l'ofrena es van alçar per portar a l'altar el pa i el vi.

L'any que ve la Romeria serà també entre els dies 29 i 2 de novembre, però les dates faran que els dies es puguin aprofitar molt més. S'hi pujarà el divendres 29, cosa que serà un avantatge per aquells que treballin, que podran ser dalt la muntanya des del primer dia. Tots Sants serà dilluns, i d'aquesta manera tothom podrà gaudir de 3 jornades festives. La baixada serà el dimarts dia 2.