dijous, 26 de novembre del 2009

Canviar de xip

Una seixantena de persones van assistir ahir al vespre a la presentació de l'Agenda Llatinoamericana 2010. La presentació va anar a càrrec del filòsof calellenc Josep Maria Terricabras, qui va fer una reflexió entorn a l'ètica que tots plegats hem de tenir a l'hora d'afrontar el respecte al medi ambient i el planeta.

Els ciutadans hem de canviar el xip. Hem de deixar de tenir un pensament homocèntric on la natura està al servei de les persones. Així de contundent es va expressar ahir al vespre el filòsof Josep Maria Terricabras durant la presentació de l'Agenda Llatinoamericana 2010.

Terricabras va explicar que, fins i tot, des d'un punt de vista purament egoista, s'ha de treballar per canviar l'actual sistema que ens regeix. En aquest sentit, el filòsof nascut a Calella creu que tenim un principi de responsabilitat que va més enllà de les nostres accions més immediates i és la responsabilitat sobre el món que deixarem a les futures generacions.

Aquest any l'agenda llatinomericana té per lema “Salvem-nos amb el planeta” i vol fer-nos reflexionar sobre les accions humanes que fan malbé i destrueixen el planeta. Precisament, i en referència al protocol de Kyoto, Terricabras va recordar que es va aprovar l'any 1997 i no es va començar a implementar fins al 2005, encara que dos dels països més importants i contaminants del món no l'hagin subscrit com són els EUA i la Xina.

Josep Maria Terricabras es va mostrat pessimista sobre les emissions de CO2 ja que el compromís actual és reduir-les un 5,2 per cent, "un compromís que de moment no s'ha acomplert i això que és mínim"-ha indicat.

Durant la xerrada, Josep Maria Terricabras va lluir una xapa de Calella Decideix. De fet, els organitzadors l'han convidat a l'acte d'aquest vespre encara que no hi podrà assistir. Això sí, Terricabras participarà d'algun dels actes que faci la plataforma durant el 2010.

A l'acte d'ahir al vespre hi van assistir una seixantena de persones, entre elles, l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, i els regidors Pilar Rocafort, Jaume Puig, Joan Torrent i Jordi Castañé.