dimecres, 4 de novembre del 2009

Exposició sobre la torre dels anglesos

Durant tot aquest mes es pot veure a la Biblioteca de Calella una exposició fotogràfica de Josep Maria Colomer sobre la Torre dels anglesos, un edifici emblemàtic de la ciutat que es va tirar a terra ara fa uns 30 anys. La mostra vol fer reflexionar al voltant de la conservació d'eficicis que formen part de la nostra història i l'aportació dels fotògrafs aficionats que xerceixen de cronistes d'una ciutat.

La Torre dels anglesos era un edifici modernista molt representatiu de la ciutat de Calella, tan o més emblemàtic del que ara ho pot ser el Far o Les Torretes. Va ser construït a finals del 1800 i es deia dels anglesos perquè el va aixecar una família britànica que venia a Calella per instal·lar maquinària tèxtil a empreses de la ciutat. L'autor de la mostra, Josep Maria Colomer, ha volgut fer un repàs a la història de la casa i al seu final convertida en runes

La mostra de Josep Maria Colomer no és pas una exposició de fotografia artística, sinó que és d'imatges d'arxiu que ell ha recuperat dels negatius fets a la seva joventut. Aquest mes de febrer va fer just 30 anys que l'edifici va ser enderrocat i d'aquí en va sortir la idea de fer-ne una exposició a la Biblioteca. El mateix autor va ser testimoni de l'enderrocament, quan tiraven la torreta del cantó de mar. També hi ha imatges de l'interior, que Colomer ho ha definit com una "casa de nines".

La mostra es podrà veure durant tot el mes de novembre a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça, i coincideix en el temps amb una exposició dedicada als 20 anys de la caiguda del mur de Berlín que es pot veure al segon pis.