dimecres, 4 de novembre del 2009

A punt el nou curs

Dilluns de la setmana vinent comença el nou curs al Centre Obert Els Pins, un servei que ofereix l'Ajuntament de Calella per aquells nens i joves que necessiten un reforç escolar o una atenció pedagògica especial. Aquests dies es poden fer arribar les inscripcions al mateix Centre o a Serveis Socials.

Tots els infants i joves entre 4 i 12 anys que estiguin empadronats a Calella i que necessitin una activitat de suport escolar tenen de nou la oportunitat d'inscriure's al Centre Obert Els Pins. És un recurs que s'ofereix a aquells alumnes amb necessitats especials d'educació o que els cal una ajuda per acabar de fer els deures o seguir les matèries lectives amb atenció. Però al Centre Obert "no només hi estudien, també s'ho passen prou bé"-ha indicat Olga Montsant, la seva directora.

El Centre Obert Els Pins gaudeix cada dia de més bona salut i només en el primer dia d'inscripcions ja se'n van registrar 5 en només un matí. Una xifra que ha continuat pujant per omplir els diferents grups d'edat. Tots menys el dels més petits.

El servei municipal es destina a qualsevol nen o jove de la ciutat, però són les famílies desestructurades i també les provinents de la immigració les que en fan ús majoritariament. Els Pins es converteixen, doncs, en una eina d'integració per als nouvinguts, que coneixen també altres espais i equipaments de la ciutat. A més, la comunicació entre monitors i nens sol ser molt efectiva, ja que hi ha un educador per cada deu infants, cosa que garanteix una atenció individualitzada als alumnes amb més dificultats.