dimarts, 24 de novembre del 2009

Reformes escolars

Els responsables del Departament d'Educació de la Generalitat presenten avui dimarts davant el Consell Escolar de Catalunya les novetats del nou calendari escolar. A grans trets, a partir del proper curs hi haurà vacances més curtes a l'estiu i una setmana de descans al mes de febrer.

D'aquesta manera, el curs vinent les classes a les escoles i instituts de secundària començaran el 7 de setembre, una setmana abans del que fins ara ha estat habitual, escurçant-se una mica les vacances d'estiu considerades excessivament llargues per a la formació de l'alumne.
Aquest canvi es compensa amb una setmana de vacances a finals de febrer, just en mig del període més llarg de l'any sense festius. Al final, el número de dies de classe seran els mateixos, 176, però repartits de forma diferent.

La directora de l'Escola La Minerva, Pilar Ponsati, ha expressat a Ràdio Calella el seu escepticisme i algunes incongruències del nou calendari com que els mestres han d'estar alhora al centre fins al 7 de juliol però també a les escoles de futura destinació.

Una altra de les novetats és que els centres d'educació infantil i primària ja no podran fer la jornada intensiva al mes de juny ja que Educació considera que ha d'haver 2 hores de descans al migdia. Segons Ponsati, fer classe a la tarda al mes de juny pot ser complicat, sobretot per la calor i el cansament dels nens.

A l'educació postobligatòria sí que es podrà aplicar la jornada intensiva.