dijous, 5 de novembre del 2009

Mes per la igualtat de gènere

El novembre és a Calella el mes de la igualtat. Aprofitant que el dimecres 25 es commemorarà el Dia internacional contra la violència vers les dones, l’Ajuntament juntament amb l’associació Dones de Calella ha preparat un cicle de cinefòrums en clau de gènere que es realitzaran tots els dijous del mes a la Sala Mozart.

A més, el dissabte 21 de novembre i des del matí fins al vespre es duran a terme un seguit de propostes amb un únic fil conductor: incidir en la importància de promoure i garantir la igualtat entre homes i dones.

Calella avançarà quatre dies els actes de commemoració del Dia internacional contra la violència vers les dones, que aquest any caurà en dimecres. S’ha optat per traslladar les activitats de conscienciació al dissabte anterior, dia 21 de novembre. La jornada començarà a les 11 del matí amb la presentació pública dels resultats d’un projecte impulsat per les Regidories de Ciutadania i Serveis Socials i adreçat a tots els alumnes de tercer de Primària de les escoles de Calella.

Després es farà un espectacle que combina la dansa, el teatre i les titelles que es representarà a la plaça de la Constitució, on també s’haurà fet abans la cloenda del projecte coeducatiu que porta per títol “Parlem-ne!”.

Mentrestant, i també a l’aire lliure, just davant l’edifici de la biblioteca municipal de Can Salvador de la Plaça es podrà mirar i triar entre els llibres del fons seleccionats per formar part d’una mostra de contes no sexistes.

Després de la pausa del migdia, la jornada per la igualtat es reprendrà a les sis de la tarda amb els actes més institucionals. Es farà la lectura del manifest unitari i s’aprofitarà la diada per fer la presentació pública del Protocol de violència de gènere aprovat en el darrer ple municipal.

La jornada finalitzarà amb un espectacle de carrer que ficcionarà possibles escenes de violència de gènere sota el títol “La maté porqué era mía”.

Al marge d’això, en aquesta tarda i vespre d’avui dijous 5 de novembre i els pròxims dijous 12 i 26 d’aquest mes, es faran a la Sala Mozart un seguit de sessions de cinefòrum dedicats també a la reflexió sobre la igualtat.

El cicle començarà amb la projecció, avui, de la pel.lícula “Vacances a Ferragosto”, del director Gianni di Gregorio. En les següents sessions es podran visionar “El primer dia del què et queda de vida”, de Rémi Bezançon; i “Gordos” de Daniel Sánchez Arévalo.

Hi haurà tres projeccions cada dijous: a dos quarts de set del vespre, a dos quarts de 9 i a dos d’11 de la nit. El col.loqui es farà mitja hora abans de l’últim passi. Ràdio Calella els informarà dels diversos actes en els seus espais informatius i en el magazine de societat "Parlem-ne" que dirigeix i presenta Sònia Montañola -de dilluns a dijous a les 13'15h-.

«Programa Mes per la Igualtat»