dilluns, 23 de novembre del 2009

Es presentaran els comptes

Els màxims representants del govern municipal de Calella s'han compromès a presentar els comptes generals de la corporació dels últims tres anys a la Sindicatura de Comptes en els propers mesos. Aquesta és la resposta que donaven conjuntament l'alcalde i el primer tinent d'alcalde hores després que Convergència i Unió denunciés aquesta situació “d'incompliment legal”.

L'alcalde i el primer tinent d'alcalde, portaveus dels grups municipals del PSC i ERC, respectivament, han assegurat que els comptes de l'Ajuntament estan sanejats. Missatge d'unitat de govern, fermesa i tranquil·litat de cara a la ciutadania després que CiU denunciés que fa tres anys que l'Ajuntament no presenta els comptes de la corporació a la Sindicatura de Comptes.

L'alcalde Josep Maria Juhé ha assegurat que, malgrat això, a l'Ajuntament es treballa amb la màxima transparència econòmica. Ha volgut, a més, aclarir que no hi ha res més enllà del fet que no s'hagin presentat els comptes a la Sindicatura, i ha afegit que el de Calella "és un ajuntament que ha fet un esforç de rigor a l'hora sobretot d'entendre que les empreses han de cobrar al moment que els pertoca perquè això també significa donar força a l'economia de la ciutat".

El primer tinent d'alcalde i titular de l'àrea d'Hisenda, el republicà Jaume Puig, ha indicat que el de Calella és un dels prop de 500 ajuntaments catalans que no ha presentat la documentació als òrgans de control i fiscalització. I no ho ha fet, segons ha declarat, per motius com el canvi en el sistema comptable del consistori o l'augment del volum de feina del departament per causes com la revisió cadastral.

Tot i això, hi ha el compromís del govern de Calella de presentar els comptes generals a la Sindicatura en els propers mesos. També ha dit que "de moment no hem tingut cap queixa per part de la Sindicatura que són els més idonis per dir: senyors estan incomplint".

El regidor d'Hisenda ha acabat demanant una rectificació al grup municipal de CiU, a través dels micròfons de Ràdio Calella en relació al comunicat emès pels nacionalistes on deia textualment que “la deixadesa demostrada per l'equip d'Hisenda i dels seus responsables tècnics i polítics exigeix donar un cop de timó”. Davant d'això, Puig ha avalat la professionalitat i l'esforç del personal del departament que ell encapçala als quals, ha dit, s'hauria de mantenir al marge del joc polític.