dilluns, 23 de novembre del 2009

Recull sobre comerços

Després de l'èxit aconseguit amb el llibre històric dedicat als fabricants i distribuïdors de begudes gasoses i carbòniques, ara el grup de calellencs que va fer impulsar aquell llibre s'ha decidit a tirar-ne endavant un altre. Aquest cop serà un recull històric dels comerços i indústries de la Calella del segle XX.

Al capdavant d'aquest grup de calellencs hi ha Albert Pruna, juntament amb Josep Muntaner, Joaquim Pera, Robert Lluís i Emília Llorens. Tots plegats han encetat la recerca per dotar de contingut aquest llibre que serà bàsicament d'imatges i fotografies antigues. Per ara ja n'han recollit més de 300, però insisteixen en el fet que si qualsevol persona té per casa fotografies velles de comerços només cal que se'ls avisi a través d'una butlleta i ells se'n encarreguen de tot, sense quedar-se el material.

Al llibre hi apareixeran botigues de tots els tipus, i oficis com fusters, ferrers, barbers i perruqueries. La idea és crear un llibre amb contingut, ben ordenat, i no posar-hi només imatges com si fos un col·leccionable de cromos. Es persegueix que hi apareguin imatges valuoses del passat de la ciutat, sobretot en el món del comerç. L'àmbit de la indústria no és l'objectiu del llibre, ja que és un món actualment perdut però que antigament va ser massa ampli, i els seus impulsors no es plantegen entrar-hi.

De moment, no hi ha cap previsió en ferm de quan podria estar acabat el llibre, però Albert Pruna ha apuntat que d'aquí un any o un any i mig ja hauria d'estar enllestit. Dependrà de la qualitat del material que recullin i de la quantitat d'imatges que els facin arribar els calellencs.