divendres, 27 de novembre del 2009

La festa del sacrifici

Més de 1.500 fidels musulmans de Calella i l'Alt Maresme han participat des de les 8 d'aquest matí a les pregàries i resos que culminaran, hores més tard, amb la festa del xai, també anomenada la gran festa o festa del sacrifici. Es tracta, tal i com ha reconegut a Ràdio Calella el president de la Comunitat Musulmana de Calella, Mimon Jalisch, de la celebració litúrgica i social més important dels musulmans.

Les pregàries es fan a la sala gran de la Fàbrica Llobet-Guri i estan conduïdes per l'imam de la mesquita de Calella, situada a l'edifici Parkinsol. Amb motiu de la presència de nombrosos fidels, Jalisch ha ressaltat el paper que fan els voluntaris per tal que tot surti bé.

Mimon Jalisch, que també és Secretari General de la Unió de Centres Islàmics de Catalunya, ha parlat d'aquesta festa que, normalment, se sol allargar durant 2 ó 3 dies.

Durant les pregàries que es faran al migdia també hi assistiran membres de la Unió de Centres Islàmics de Catalunya. Mimon Jalisch ha explicat a aquesta emissora que la festa del sacrifici es viu primerament des d'una vessant més col·lectiva amb les pregàries i resos i després des de l'àmbit estrictament personal.