dilluns, 30 de novembre del 2009

Calella al Congrés de les ADF's

Una delegació de voluntaris calellencs van assitir a Santa Susanna aquest cap de setmana a la celebració del Primer Congrés de les ADF’s de Catalunya. Els participants han analitzat el present i el futur d’aquestes agrupacions, formada majoritàriament per voluntaris, que vetllen per la seguretat als boscos.

Més de 400 representants de les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya, entre els quals hi havia de els de l'Alt Maresme, han participat aquest cap de setmana al que ha estat el seu primer congrés després de 23 anys d’existència. Han analitzat i debatut sobre el present d’aquestes agrupacions que des del món del voluntariat i l’altruïsme treballen en la conservació dels boscos i la prevenció d’incendis. Les principals conclusions passen per incrementar la coordinació entre les diferents agrupacions que hi ha a tot el territori per tal augmentar la seguretat i incrementar l’eficència de recursos.

El president del Secretariat Nacional de les ADF, Ramir Lafuente, ha parlat de full de ruta per als propers anys. Els ADF’s volen ser més presents en els òrgans de decisió i creació de protocols de seguretat i d’emergència.

El full de ruta també reclama més implicació per part de les administracions públiques. Lafuente ha demanat al Govern català que millori els sistemes de repartiment d’ajuts entre les ADF’S, ja que actualment es fa de manera homogènia, sense tenir en compte les característiques de cada zona. Un compromís que ha acceptat el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. El conseller de Medi Ambient considera que les ADF’s són un moviment, un voluntariat civil consolidat, amb capacitat de mobilització i que en moltes ocasions no veuen prou reconeguda la seva tasca a la societat.

Al congrés celebrat aquest cap de setmana a Santa Susanna hi havien representats 694 municipis, entre els quals Calella -hi van assistir entre d'altres autoritats l'alcalde Josep Maria Juhé i la regidora i senadora Montserrat Candini-, que constitueixen el 70 per cent del territori. català.