dijous, 12 de novembre del 2009

Jaume Puig felicita Montserrat Candini

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Calella, Jaume Puig, ha felicitat la senadora Montserrat Candini pels 330 mil euros aconseguits en subvencions per Calella i que s’han incorporat als Pressupostos Generals de l’Estat. Tot i això, no amaga un cert malestar i desacord amb els criteris que segueix el PSOE a l’hora de tancar els comptes estatals.
Concretament, Jaume Puig ha criticat que el govern espanyol “mercadeja” amb el diner públic i no té en compte les necessitats reals de la societat.

L’acord sobre quatre esmenes presentades per CiU, per un import global de 330 mil euros, una de les quals anava encaminada a finançar el Challenge del 2010, ha motivat les crítiques del portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana. I no només perquè la formació independentista també havia sol.licitat incorporar una partida per al triatló internacional que es disputa al Maresme. Jaume Puig s’ha mostrat molest amb el fet que el PSOE hagi acceptat la proposta de CiU per la influència que té la senadora Montserrat Candini a Madrid. I més encara quan CiU ha vetat el projecte de Llei de Pressupostos. Puig, en aquest cas, no amaga la sorpresa al confirmar-se que, per segon any consecutiu, és un grup de l’oposició qui aconsegueix finançament per una prova esportiva considerada “estratègica”.

Jaume Puig ha declarat que els Pressupostos Generals de l’Estat haurien d’estar dissenyats amb l’objectiu d’impulsar grans inversions i no per subvencionar projectes concrets. Per fer-ho, ha dit, ja hi ha altres vies i mecanismes. És per això que el portaveu del grup municipal d’Esquerra ha denunciat que el govern espanyol utilitza els Pressupostos i la negociació de les esmenes dels partits com una moneda de canvi.

Al marge de les crítiques envers el PSOE i els diputats socialistes catalans, Jaume Puig també ha lamentat que la també regidora a l'Ajuntament de Calella no hagi actuat amb el consens que ella proclama a l’hora de pactar les esmenes que feien referència a Calella. El portaveu dels republicans calellencs ha assegurat que Candini actua com si hi hagués un govern municipal en paral.lel. Sigui com sigui, Jaume Puig l’ha felicitat en tant que ha aconseguit una injecció econòmica que beneficiarà algunes entitats locals.