divendres, 6 de novembre del 2009

FEIL 2010 a Calella

L'any que ve l'Estat Espanyol destinarà 2 milions 12 mil euros a Calella a través d'un nou Fons Estatal d'Inversió Local, el FEIL. Aquest any el Govern de Zapatero vol que els Ajuntaments tirin endavant projectes en favor del Medi Ambient o relacionat amb les noves tecnologies.

L'any que ve els diners que arribin a Calella del Fons Estatal d'Inversió Local podran repartir-se en dues vessants. Un 80% es destinarà a inversions i obres, que hauran de ser en favor de les tecnologies més modernes i en benefici del Medi Ambient, com obres per fomentar l'estalvi d'aigua o d'energia. El 20% restant del total de diners rebuts, 2 milions 12 mil euros, es podrà dirigir a cobrir recursos de l'àrea de Serveis Socials. Segons el regidor d'Hisenda, Jaume Puig, els diners no es poden destinar a obra pública com ha passat aquest any.

En cas que no es pugui fer obra pública els diners del FEIL es desviaran cap a altres inversions que ara per ara no es contemplaven i es deixarà aparcada l'obra pública prevista per executar-la en anys posteriors. Jaume Puig opina que l'Estat no té prou criteri per decidir quin tipus d'inversions necessita un Ajuntament.

Puig ha reconegut que l'any vinent Calella tindrà més diners per invertir gràcies al FEIL, però en tindrà menys per afrontar la despesa corrent, i l'Ajuntament haurà d'escollir bé on fer reformes i inversions. Tot plegat quedarà fixat als Pressupostos de Calella, un document que es preveu aprovar la darrera setmana de desembre.

El FEIL deixa diners també a tots els pobles del Maresme. Entre ells destaquen els prop de 13 milions d'euros per Mataró, tres milions per Pineda i per Premià de Mar, a més de Vilassar de Mar i el Masnou que reben xifres al voltant des 2 milions. El municipi marsemenc que rep menys diners és Òrrius amb poc més de 68 mil euros.