dimecres, 25 de novembre del 2009

Terricabras a l'acte de l'agenda llatinoamericana

Aquest dimecres es presenta a Calella l'edició 2010 de l'agenda llatinoamericana amb la presència el filòsof calellenc Josep Maria Terricabras. Una agenda solidària que aquest any que ve farà reflexionar els qui la comprin al voltant de la destrucció del planeta i de la raça humana. No en va la d'aquest 2010 porta per títol “Salvem-nos amb el planeta”.

Aquest és un dels tres títols que els impulsors de l'agenda tenien pensat posar a la publicació. Els altres eren “Salvar el Planeta” o “Salvarem el planeta?”. Finalment però es va escollir “Salvem-nos amb el planeta” per recordar a tothom que la humanitat també és el planeta, i la seva destrucció comporta també la nostra desaparició. Per tant, està dedicada a la conscienciació de l'ecologia i hi col•labora, entre d'altres, el president de Bolívia, Evo Morales.

L'Agenda Llatinoamericana Mundial va ser creada l'any 1992 pels religiosos Pere Casaldàliga i José Maria Vigil per respondre des de l'òptica dels països llatinoamericans a la celebració dels cinc-cents anys del 'descobriment d'Amèrica'. Des de llavors, l'agenda té l'objectiu de transmetre la identitat llatinoamericana i respondre com un instrument solidari i pedagògic.

L'agenda llatinoamericana es presenta a Calella avui dimeces a 2/4 de 9 al Casal l'Amistat