dilluns, 9 de novembre del 2009

Agraïment per les ajudes

La Colla de Geganters i Grallers de Calella, Fotofilm Calella i la Fundació Privada Catalana d’ELA “Morrie” han agraït els diners que rebran, al 2010, dels Pressupostos Generals de l’Estat que s’han de portar a aprovació. Les tres entitats, mitjançant les esmenes presentades i negociades per Convergència i Unió, percebran cadascuna d’elles 50 mil euros dels comptes estatals.

En el cas de la Colla de Geganters i Grallers de Calella, els 50 mil euros es destinaran a la celebració, l’any vinent, del 75è aniversari de l’entitat. Així ho ha explicat a rtvcalella.cat el cap de Colla, Jaume Riera, qui ha tingut paraules d’agraïment cap a la senadora Candini.

La Fundació Catalana d’ELA Morrie, presidida per l’empresari hoteler calellenc Enric Maria Valls, els utilitzarà per intentar donar un impuls definitiu al projecte de centre d’afectats per aquesta malaltia neurodegenerativa. El president de la Fundació Catalana d’ELA ha volgut també reconèixer l’esforç i la dedicació de la senadora de Convergència i Unió Montserrat Candini en la negociació d’aquesta partida.

Des de Foto Film Calella, el seu president, Joaquim Sitjà, ha destacat la importància d'aquesta ajuda ja que el gruix del finançament del festival prové de l'Ajuntament de Calella i precisament ara els consistoris estan passant per una època delicada econòmicament parlant. Segons Joaquim Sitjà, aquests diners serviran per consolidar el Festimatge.

En total, Convergència i Unió, a través del Grup Parlamentari Català, ha aconseguit incorporar tres esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per valor de 330 mil euros. La partida més important, que ascendeix a 180 mil euros, serviran per a finançar la celebració del Segon Triatló Internacional Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Ja l’any passat, i en vistes a la competició d’aquest 2009, Convergència i Unió va aconseguir també incloure uns esmena als Pressupostos Generals de l’Estat, que llavors va ser de 100 mil euros.

Esquerra Republicana de Catalunya també havia presentat una esmena a la proposta de comptes públics estatals del 2010, demanant 200 mil euros per al Challenge. Esmena que finalment, i després de la negociació amb el PSOE, Esquerra no va aconseguir incorporar.