dimecres, 4 de novembre del 2009

Concert a benefici dels afectats per l'ELA

La Fundació Catalana d’ELA farà el proper dissabte 14 de novembre a Calella, i amb el lema "Mou-te" un concert solidari a benefici dels afectats d’Esclerosi Lateral Amiotròfica.

A la sala gran de la Fàbrica Llobet-Guri actuaran per aquesta causa “Hombre Topo”, una formació musical que fusiona la rumba, el rock i l’skà; el grup de funk-rock “Frozenpeas”; i els barcelonins “Amos Moses”. A més, Carlos Fernàndez, afectat per la malaltia d’ELA, oferirà un recital de guitarra espanyola. L’entrada per al concert que començarà a les 9 del vespre valdrà 5 euros i tots els assistents entraran al sorteig de diversos obsequis patrocinats per l’Associació de Comerciants “Calella Centre Comercial”, l’Associació Turística de Calella (ATC) i el parc aquàtic Water World.

En l'organització de l'acte, la Fundació ELA ha comptat amb la col.laboració de l’AJAC, tal i com ha subratllat Núria Sala, treballadora social de l’entitat.

Amb els diners que es recaptin, la Fundació ELA Morrie -creada l’any 2005 a Calella per iniciativa de l’empresari hoteler Enric Maria Valls- podrà finançar el seu projecte de suport a afectats i familiars per aquesta malaltia neurodegenerativa. En aquests 4 anys, la Fundació Catalana d’ELA ha atès més de 300 persones afectades per la malaltia. El propi pacient però també tota la seva família són el centre d’acció de la fundació.

S’ha creat un equip de professionals que treballen en els diversos àmbits d’atenció i suport en els quals hi ha actualment un buit assistencial. És per minimitzar al màxim la pèrdua d’autonomia progressiva dels malalts, que la Fundació Catalana d’ELA ofereix als pacients productes de suport tals com llits o cadires de dutxa. Alguns dels materials que formen part d’aquest banc solidari han estat donats per famílies que ja no els necessiten i que són reutilitzats.

Una altra de les seves línies d’actuació és el foment de la investigació. En aquests moments estan a l’espera de poder tirar endavant dos projectes que s’han realitzat amb col.laboració amb especialistes de l’Hospital de Bellvitge. Amb ells, es pretén tenir un major coneixement sobre la malaltia.

La Fundació Catalana d’Ela “Morrie” es nodreix bàsicament de les donacions i les aportacions per tirar endavant totes aquestes iniciatives. Si volen tenir-ne més informació la podran trobar al web http://www.elacat.org.