divendres, 13 de novembre del 2009

Ocupació alta però inferior

Costa de Barcelona-Maresme és la destinació turística de la província que ha tingut una major ocupació hotelera els mesos de juliol i agost. Aquest és el resultat de l’informe del Laboratori de Turisme de la Diputació, que xifra l’ocupació hotelera en el 82,74%, la més alta de totes les destinacions turístiques de Barcelona.

La costa maresmenca ha estat per sobre d’altres punts de Costa del litoral barceloní, que s’han omplert en un 75%, i molt per sobre de les zones d’interior, on no s’ha arribat ni a la meitat de llits d’hotel ocupats. Si ho comparem amb la resta de Catalunya, el Maresme ha estat a uns nivells similars als de la Costa Daurada i de la Costa Brava. Tot i això, fent la comparació amb el mateix període de l’any passat, les dades de la Diputació apunten un descens en l’ocupació hotelera del Maresme del 5%. En canvi, els allotjaments de turisme rural han guanyat un 10% d’ocupació i en els càmpings hi ha hagut una certa estabilització.

El president del Consorci de Promoció Turística i alcalde de Calella, Josep Maria Juhé s’ha mostrat satisfet amb les xifres globals, tot i que les previsions inicials no permetien ser optimistes.

Les dades indiquen que a la Costa de Barcelona-Maresme la mitjana de pernoctacions del conjunt de visitants s’ha reduït gairebé un 4% respecte al tercer trimestre del 2008. Si ho desglossem veiem que les pernoctacions del turisme estranger tenen una davallada del 6%, però les dels viatgers procedents de Catalunya augmenta un 7% i les dels turistes procedents de la resta de l'Estat s’incrementen en un 25%. Juhé creu que aquest fet era previsible com a conseqüència de la crisi econòmica, que ha obligat als catalans, espanyols, i francesos del sud a fer viatges més curts.

Pel que fa a la procedència dels turistes, 3 de cada 4 eren estrangers, i la resta procedien de Catalunya o la resta de l’Estat Espanyol.