divendres, 6 de novembre del 2009

Conflicte pels drets del Challenge

El màxim accionista d’Evolution presentarà una querella contra el director de la cursa del Challenge Costa de Barcelona-Maresme per demostrar que la propietària de la llicència no li pot retirar la concessió per organitzar les futures triatlons.

La polèmica esquitxa l’organització de les futures edicions del Challenge Costa de Barcelona-Maresme. El director general d’Evolution Race 2010, responsable del triatló de mitja i llarga distància d’aquest 2009, ha assegurat aquest dijous en roda de premsa que continua tenint la llicència Challenge tot i que la propietària de la marca, l’alemanya Team Challenge, ha manifestat públicament que li ha retirat la concessió. Roberto Mondéjar ha detallat que una dels supòsits pels quals es podia trencar el contracte signat amb la franquícia era que es produís un canvi en l’accionariat dins l’empresa de la qual ell en té la part majoritària. El seu soci i director de la cursa, Jordi Gonzàlez, segons ha indicat Mondéjar, es va vendre la seva part unilateralment i sense informar-lo; cosa que podria incórrer en un declite societari i aixecament de béns. De fet, en els pròxims dies presentarà una querella que, en cas de prosperar, faria que Jordi González mantingués les accions i no donés lloc al trencament del contracte.

La vanitat i la cobdícia són, segons Mondéjar, el que han portat al director de la cursa a fer aquests moviments; més encara quan està comprovada la solvència de la prova i fer-se’n càrrec ara no suposa cap risc. En quant a la postura de l’empresa propietària de la llicència, dirigida per Fèlix Walschofer, apunta que el seu objectiu seria frenar la progressió del Challenge maresmenc perquè no faci ombra a la prova mare de Roth.

El director general d’Evolution també s’ha mostrat molt dolgut per les decisions que ha pres l’alemanya Team Challenge des de l’anunci de la retirada de la llicència. En concret, l’activació d’una pàgina web que es presenta com l’oficial del triatló maresmenc, on hi apareixen els logotips dels patrocinadors i institucions col.laboradores i a més ofereix la possibilitat d’incriure’s per la cursa de l’any vinent. Per Mondéjar, això, a banda de ser també il.legal, tira per terra el prestigi i la bona imatge que ha aconseguit el Challenge després de l’èxit de la prova del passat 4 d’octubre.

Mondéjar entén i respecta, en tot cas, que les institucions públiques que participen en l’organització del triatló –Consell Comarcal i Ajuntament de Calella- es mantinguin al marge d’aquesta polèmica. En culpa directament al director de la cursa, al responsable de la llicència i a un empresari turístic de Calella, del qual no n’ha volgut desvetllar el nom. Diu que entre ells han teixit una confabulació per treure’l a ell i a la seva empresa de l’organització del Challenge Costa de Barcelona-Maresme.