dilluns, 30 de novembre del 2009

Mesures contra la crisi

El diputat maresmenc del PSC, Manel Mas, va ser aquest divendres a Calella per parlar sobre la situació econòmica a l’Estat. Convidat per l’agrupació local dels socialistes calellencs, l’exalcalde de Mataró i economista de professió va explicar als assistents de la xerrada quins són els objectius que hi ha darrera els Pressupostos Generals de l’Estat.

Els nous comptes mantenen la inversió pública, amb la nova convocatòria del FEIL, per així contrarrestar un dels pitjors indicadors que està deixant la crisi: l’augment de l’atur, segons ha destacat Manel Mas, diputat del PSC.

Per incentivar l'ocupació, l’Estat posarà a disposició dels ajuntaments 5.000 milions d’euros per al desenvolupament de projectes municipals. És l’anomenat “Pla Zapatero” i segons Mas es tracta d'"una de les millors coses que s’han fet a Espanya per superar l’actual situació de recessió econòmica".

L’altre pal de paller dels pressupostos estatals per l’any vinent serà el manteniment de les prestacions socials, per acompanyar els ciutadans que passen per una situació delicada.

El govern de Rodríguez Zapatero diu que aquests objectius es compliran sense que es dispari el dèficit públic –que passarà dels 77mil milions d’euros del 2009, als prop de 64 mil milions d’euros al 2010-. Ho aconseguirà, ha recordat Mas, augmentant els ingressos. En aquest sentit, el diputat socialista ha defensat de l’increment anunciat de l’IVA i sobre els rendiments d’estalvis.

Manel Mas, que va estar acompanyat en l’acte per l’alcalde de Calella, sosté que la crisi a Espanya ja ha tocat fons i que al 2010 estarem en un “replà”.