dijous, 5 de novembre del 2009

Es crea un nou Consorci sanitari

La consellera de Salut, Marina Geli, ha avançat que, per descongestionar l'actual hospital calellenc, Pineda disposarà properament d'un nou ambulatori amb una unitat de radiologia, entre d'altres especialitats. També es construirà un nou CAP a la zona central, molt a prop de l'actual.
Igualment ha reiterat, sense entrar en detalls, que el futur hospital de l'Alt Maresme es farà a Calella. L'anunci el va fer Marina Geli aquest passat divendres a Pineda on va presidir la constitució del Govern Territorial de Salut de l’Alt Maresme i la Selva Marítima.

Es tracta d'un Consorci entre municipis i Generalitat que a partir d'ara donarà veu els ajuntaments en la política nacional de salut. D'aquesta forma, els consistoris podran participar de les decisions que s'adoptin en matèria de Salut, col•laborant amb la Generalitat, que fins ara en mantenia una gestió directa i exclusiva.

La voluntat que es persegueix és garantir la millor prestació dels serveis sanitaris en atenció primària, hospitalària i sociosanitària. A partir d'ara comença el camí cap a un nou model de gestió sanitària a la comarca, segons va explicar Geli als micròfons de Ràdio Calella.

A l’acte, hi van assistir el director del Servei Català de la Salut, Josep M. Sabaté, els presidents dels consells comarcals del Maresme i la Selva, la directora territorial de Salut a Girona, Marta Pedrerol, els alcaldes dels municipis que formen el Govern Territorial de Salut i la resta de membres del Consell Rector.

Pels municipis del nord de la comarca i el sud de la Selva, integrats al Govern Territorial encaren el nou model de gestió sanitària com un repte, ja que a partir d'ara podran fer valer la seva veu i el seu vot pel que fa a les decisions que afectin CAPs i Hospitals de la zona. En aquest sentit es van expressar els alcaldes de Calella i Pineda, Josep Maria Juhé i Xavier Amor.

Durant l'acte de constitució del Govern Territorial de Salut de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, la consellera Geli va reiterar que el futur nou Hospital de l'Alt Maresme es farà a Calella, però no va aclarir terminis. Tot i això va confirmar que primer es farà un Centre d'Urgències Integral a Pineda, on es podran fer radiografies i analítiques i així es descongestionarà l'Hospital actual.